Para orechy sú vhodné pre tých, ktorí trpia nervovými poruchami ako napr podráždenosťou, depresiou, výpadky pamäti, zlou koncentráciou alebo zníženou duševnou výkonnosťou.
Chia sú drobné semienka rastliny šalvie hispánskej. Sú významným zdrojom bielkovín, omega 3 mastných kyselín a predovšetkým vlákniny.
Obsahujú radu antioxidantov a minerálnych látok - vápnik, železo, zinok, draslík, horčík, fosfor. Charakteristická vlastnosť týchto semien je výborná schopnosť na seba viazať vodu.
Zľava je z dôvodu krátkej trvanlivosti 05.05.2022. Raňajky z ovsených vločiek naštartujú deň plný energie. A z jemných ovsených vločiek pripravíte tu najlepšiu ovsenú kašu. Avšak v kuchyni majú širšie využitie - zahustíte s nimi polievky, nátierky a fašírky. Môžete ich pridať do pečiva, lievancov alebo si pripraviť domácu ovsenú granolu.
Zelený hrach lúpaný a rozpolený má výhodu, že je rýchlo uvarený. Nemusíte ho vopred namáčať, len prepláchnuť. Skvelú krémovú polievku alebo kašu vykúzlite o pár minút. Vychutnajte si ho v biokvalite.
Zeleno-hnedé semienka s jemnou orieškovou chuťou v biokvalite. Hodia sa do polievok, šalátov alebo na praženie. Semienka už sú zbavené šupky a sú vhodné na konzumáciu aj samotné. Ich výhodou je ľahké skladovanie a dlhodobá trvanlivosť.
Červená šošovica nelúpaná je drobná strukovina, ktorú si obľúbite rovnako ako jej lúpaný variant. Pri varení sa nerozpadne, čo oceníte zvlášť v polievkach a zeleninovo-strukovinových pokrmoch typu karí.
Ryža basmati je typická dlhými zrnami a jemnou orieškovou vôňou. Natural znamená, že pri výrobe nebola leštená ani brúsená. Ide o ryžu v biokvalite z podhoria Himalájí. Basmati je tiež prirodzene bezlepková.
Lahôdkové droždie je výborný pomocník v kuchyni - ochutí a zvýrazní chuť jedla. Chuťou aj vôňou pripomína parmezán. Lahôdkové droždie je deaktivované - nedá sa teda použiť na kysnutie. Výborne dochutí nátierky, omáčky, rizotá, pestá ...
Zľava je z dôvodu krátkej trvanlivosti (do 31.12.2021). Sušenie je tradičný spôsob konzervovania datlí. Datle sú chutné samotné, ale využitie majú aj pri pečení alebo príprave dezertov. Ide o druh ovocia s výraznou sladkou chuťou.