140015
Nový produkt
Para orechy sú vhodné pre tých, ktorí trpia nervovými poruchami ako napr podráždenosťou, depresiou, výpadky pamäti, zlou koncentráciou alebo zníženou duševnou výkonnosťou.
Strom, ktorý dáva para orechy, je majestátny a krásny. Keďže sa ho zatiaľ nepodarilo vyšľachtiť, pochádza väčšina orechov predávaných na trhu z divokých stromov v povodí Amazonky. Spolu s palmou a kokosovým orechom sú para orechy rastlinou najbohatší na nasýtené mastné kyseliny. Para orechy sú bohaté na proteíny (asi 14%), vitamín E a minerály (fosfor, horčík a železo). Ich najdôležitejšou dietetickú vlastnosťou je vysoký obsah vitamínu B1. Kvôli priaznivému účinku vitamínu B1 na nervovú sústavu by mali para orechy jesť aj tí, ktorí sa pokúšajú prestať fajčiť.
Zloženie : Para orechy, produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Návod na prípravu : Najčastejšie sa jedia surové. Musí sa dobre požuť ako všetky ostatné olejnaté orechy. Môžu sa aj piecť, spravidla v rúre 5 až 10 minút, kým nezískajú zlatohnedú farbu a príjemnú chuť.
Kalorická hodnota / energie (na 100g): 2743 kJ/656 kcal. Bielkoviny: 14,3 g Sacharidy: 12,2 g (z toho cukry 2,3 g). Tuky: 66,4 g (z toho nasýtené mastné kyseliny 15,1 g). Vláknina: 7,5 g Príp. iné (cholesterol, vitamíny a pod): Sodík 0,003 g, tiamín 0,62 mg (44,3% DDD), vitamín E 5,7 mg (57% DDD), horčík 376 mg (125,3% OVD), železo 2,4 mg (17,4% DDD), fosfor 725 mg (90,6% DDD), draslík 659 mg.
Skladovanie : Nevystavujte priamym slnečným lúčom. Skladujte pri teplote do 25 ° C a pri relatívnej vlhkosti vzduchu do 75%.
Alergény : Suché škrupinové plody. Môže obsahovať stopy lepku.
Obsah balenia : 100g