Cícer dodáva telu významné množstvo bielkovín, ktorého obsah je rovnaký alebo väčší ako v mäse či vajciach. Z minerálov stojí za zmienku železo (trikrát viac ako v mäse), draslík, horčík, vápnik a zinok.
Cícer dodáva telu významné množstvo bielkovin, ktorých obsah je rovnaký alebo väčší než v mäse či vajciach. Z minerálov stojí za zmienku železo (trikrát viac ako v mäse), draslík, horčík, vápnik a zinok.
Nazýva sa fazuľa, ale je príbuzná skôr mungu. Môžete ju namočiť a potom variť. Používa sa ako príloha, do šalátov, polievok a dokonca sa hodí aj do sladkých jedál. Má skvelú orieškovú chuť. Vychutnajte si ju v biokvalite.
Čím viac je fazuľa tmavšia, tím má výraznejšiu chuť a jej proteíny sú strávitelnejšie. Fazuľa adzuki prechádza z Číny a v súčastnosti sa pestuje po celej juhovýchodnej Ázii.
Fazuľa červená ľadvina pochádza zo Strednej Ameriky, pestuje sa aj v západnej Afrike. Je označovaná aj ako "chilli fazuľa" av Mexiku sa z nej pripravuje tradičné jedlo "chilli con carne".
Čím je fazuľa tmavšia, tým má výraznejšiu chuť, ktorá je podobná fazuli adzuki.
Výborne pôsobí nie len svojou chuťou ale aj svojou výraznou farbou, dokonca aj po uvarení. Má široké využitie v teplej i v studenej kuchyni.
Fazuľa mungo je bohatá na železo a vitamíny. Jej bôby majú olivovo zelenú farbu. Pre svoju príjemnú chuť a ľahkú stráviteľnosť si získavajú stále väčšiu popularitu.
Fazuľa pinto je stredne veľká strakatá fazuľa výborná, ľahko pikantnej chuti. Tento druh fazule je vďaka svojej múčnej konzistencii vhodný pre široké použitie.