Amalaki je drobné indické ovocie nazývané indický egreš, veľmi bohté na antioxidanty a vitamín C. Tri kúsky sušeného amalaki pokryjú dennú dávku vitamínu C.
Sušení krúžky ananásu v biokvalite. Vhodné ako maškrta aj ako náhrada čerstvého ovocia. Pre lepšiu chuť a štruktúru ich môžete vopred namočiť. Pripravíte z nich sladké cukrovinky, skvelé raňajky alebo výborný koláč.
Lyofilizovaný (mrazom sušený) plod brusnice zachováva maximum účinných látok, oproti bežne predávaným kandizovaným brusniciam neobsahuje cukor. Priaznivo pôsobí na močové cesty.
Sušenie je tradičný spôsob konzervovania datlí. Datle sú chutné samotné, ale využitie majú aj pri pečení alebo príprave dezertov. Ide o druh ovocia s výraznou sladkou chuťou.
Sušenie je tradičný spôsob konzervovanie datlí. Sušené datle sú vhodné keď vám chýba energia. Datle patrí medzi plodiny najbohatšie na energiu, pretože 100 g (asi 10 datlí) dodáva až 275 kcal.
Fíky jsou bohaté na vitamín E, B6, B1 a B2. Z minerálů obsahují draslík, vápník, hořčík a železo. Stopové prvky jako zinek, měď a mangan jsou v nich též přítomny ve velkém množství.
Sušené plody viniča hroznorodého. Chutné sú samotné, možno ich ale použiť aj pri pečení a varení. Majú výraznú sladkú chuť. Majú väčší rozmer ako iné hrozienka a sú svetlejšie.
Sušené plody viniča hroznorodého v biokvalite. Chutné sú samotné, možno ich ale použiť aj pri pečení a varení. Majú výraznú sladkú chuť, ktorá je silnejšia ako u ostatných druhov hrozienok.
Hrozno je jedným z najbohatších druhov ovocia na železo a hrozienka sú na neho ešte koncentrovanejšie. Ak má niekto predispozíciu k anémii, jeho stav sa zlepší, ak bude konzumovať hrozienka.
Sušené plody viniča hroznorodého. Chutné sú samotné, možno ich ale použiť aj pri pečení a varení. Majú výraznú sladkú chuť, ktorá je silnejšia ako u ostatných druhov hrozienok.