150046
Nový produkt
Zľava je z dôvodu krátkej trvanlivosti (do 31.12.2021). Sušenie je tradičný spôsob konzervovania datlí. Datle sú chutné samotné, ale využitie majú aj pri pečení alebo príprave dezertov. Ide o druh ovocia s výraznou sladkou chuťou.
Využitie:
Datľovník pravý má tmavo hnedé oválne plody, ktorým hovoríme datle. K domestikácii tejto rastliny došlo už v období medzi 3. a 4. tisícročím p. n. l. Pochádza z oblasti Mezopotámie a vďaka človeku sa dnes pestuje od severnej Afriky cez Blízky východ až po pravý breh rieky Indus. V týchto oblastiach sú datle významnou súčasťou kuchyne. Často sa pečú na masle alebo sa lisujú do bochníka s názvom „adšu".
Vďaka sušeniu sa datliam výrazne zlepšuje ich trvanlivosť. Niektorým stravníkom sa sušené datle zdajú príliš tuhé, v takomto prípade je vhodné ešte pred konzumáciou namočiť datle do vody alebo mlieka. Datle majú silnú sladkú chuť, ktorá môže byť náhradou iných sladkostí nielen u detí.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Datle sušené*. Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sójových bôbov, orechov a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Skladujte v suchu a chladu.
Energetická hodnota 1 275 kJ / 305 kcal | |
---|---|
Tuky: | 0,5 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,1 g |
Sacharidy: | 69,0 g |
z toho cukry: | 69,0 g |
Vláknina: | 7,0 g |
Bielkoviny: | 2,5 g |
Soľ: | 0,01 g |
CZ-BIO-001