120031
Nový produkt
Zelený hrach lúpaný a rozpolený má výhodu, že je rýchlo uvarený. Nemusíte ho vopred namáčať, len prepláchnuť. Skvelú krémovú polievku alebo kašu vykúzlite o pár minút. Vychutnajte si ho v biokvalite.
Veľa zaujímavých informácií o strukovinách nájdete v časopise Dobroty jeseň 2016.
Využitie:
Hrach nemusíte namáčať a varí sa cca 35 minút. V Európe ide o dobre známu strukovinu už od 6. storočia. Pri správnom varení zelený hrach nemá tendenciu sa rozvariť a po dovarení je pevný na zahryznutie. Pri mixovaní nevytvára krém, ale skôr múku, pretože má pevnejšiu konzistenciu. Ak máte problém s nadúvaním, môžete pri varení pridať saturejku alebo bazalku.
Hrach pochádza z rastliny s názvom hrach siaty, ktorý pochádza z východného Stredomoria. Hrach je semeno rastliny nachádzajúce sa v strukoch. Bežne sa rozmnožuje a nie je náročný na pôdu. V Nemecku je hrachová polievka dokonca takmer národným jedlom.
Tento produkt ocenia predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie.
Hrách zelený polený*. Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sójových bôbov, orechov a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.
Energetická hodnota 1 236 kJ / 302 kcal | |
---|---|
Tuky: | 1,4 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,3 g |
Sacharidy: | 41,0 g |
z toho cukry: | 3,5 g |
Vláknina: | 17,0 g |
Bielkoviny: | 23,0 g |
Soľ: | 0,06 g |
CZ-BIO-001