Kešu sú olejnaté orechy so sladkou, jemnou chuťou, bohaté na nenasýtené mastné kyseliny, na vitamíny B1, B2, na kyselinu pantoténovú a na minerály, ako napr horčík, draslík, železo a fosfor.
Kešu sú olejnaté orechy so sladkou, jemnou chuťou, bohaté na nenasýtené mastné kyseliny, na vitamíny B1, B2, na kyselinu pantoténovú a na minerály, ako napr horčík, draslík, železo a fosfor.
Lieskové oriešky sa skvele hodia na prípravu sladkých dezertov, budú vám ale chutiť aj v šaláte alebo napríklad v rizote. Možno z nich pripraviť dokonca maslo. Pražením ich chuť ešte viac vynikne.
Mandle sú u nás dobre známe a veľmi obľúbené. Majú typickú jemnú sladkú chuť, takže sa dajú jesť samotné. Pripravíte z nich ale aj sladké dobroty a exotické špeciality. Mandle sa hodia aj na výrobu domáceho mandľového mlieka.
Para orechy sú vhodné pre tých, ktorí trpia nervovými poruchami ako napr. podráždenosť, depresia, výpadky pamäti, zlá koncentrácia alebo zníženou duševnou výkonnosťou.
Píniové oriešky sú bohaté na biologicky kvalitné (kompletné) proteíny, ako aj na vitamín B1 a železo. Majú veľkú nutričnú hodnotu. Vynikajú obsahom polynenasýtených mastných kyselín.
Študentská zmes značky Ravita je chutná maškrta, ktorú môžete konzumovať priamo alebo ju pridávať do iných zdravých jedál. Jedná sa o zmes semien, orieškov a sušených hrozienok.