Čierna soľ, alebo ak aj Kala Namak je vulkanická prírodná soľ s výraznou chuťou po vajíčkach. Obsah NaCl je cca 91%. Táto soľ obsahuje dôležité minerály, ktoré ľudské telo potrebuje.
Himalájska soľ môže byť ružová, biela alebo priesvitná, pričom červené sfarbenie prináša zvýšený obsah železa. Keďže je nerafinovaná, má podobné priaznivé zdravotné účinky ako prírodná morská soľ.
Himalájska soľ môže byť ružová, biela alebo priesvitná, pričom červené sfarbenie prináša zvýšený obsah železa. Keďže je nerafinovaná, má podobné priaznivé zdravotné účinky ako prírodná morská soľ.
Hrubá morská soľ bohatá na minerály a bez obsahu pridaných látok. Je ideálna do mlynčekov na soľ, na varenie zeleniny, ryže, cestovín, na grilovanie rýb a zeleniny, taktiež do soľných kúpeľov.
Solčanka sa používa na zlepšenie chuti zeleninových a mäsových hlavných jedál, polievok, rýb a tam, kde je vhodné používanie soli. Jedlám dodá lahodnú chuť. Obsahuje viac (nie však výrazne) nerastných látok a stopových prvkov.
Solčanka sa používa na zlepšenie chuti zeleninových a mäsových hlavných jedál, polievok, rýb a tam, kde je vhodné používanie soli. Jedlám dodá lahodnú chuť. Obsahuje viac (nie však výrazne) nerastných látok a stopových prvkov.
Solčanka sa používa na zlepšenie chuti zeleninových a mäsových hlavných jedál, polievok, rýb a tam, kde je vhodné používanie soli. Jedlám dodá lahodnú chuť. Obsahuje viac (nie však výrazne) nerastných látok a stopových prvkov.
Solčanka - zeleninové ochucovadlo pokrmov so sníženým obsahom sodíka je vhodným korením pri prevencii kardiovaskulárnych chorôb. Normálna jedlá soľ obsahuje veľké množstvo sodíka, ktorý pri zvýšenej konzumácii figuruje v tele ako nadbytočná látka.