Cícer 1 kg BIO Country Life

120061

Nový produkt

Cíceru sa tiež niekedy hovorí rímsky hrach. Je to strukovina s jemnou orieškovou chuťou a ľahko krémovou konzistenciou. Môžete ju použiť ako prílohu alebo ako základ nátierok či polievok.

Viac detailov

6,10 €

1 položka
Pozor: skladom posledné kusy

- +

 
Detaily

Opis, zloženie a nutričné hodnoty

Popis

Kráľovná strukovín, s ktorou sa dá kúzliť. Chutí ako oriešky, šalátom dodá ten pravý šmrnc a v polievkach nepríde žiadna gulička nazmar. Klasika ako hummus alebo falafel prinesú nové chute do bežného jedálnička.

Rímsky hrach sa získava z rastliny s názvom cícer baraní. Domestikovaný bol pred 7 000 rokmi v oblasti okolo Turecka a Sýrie. Dnes sa prevažne pestuje a používa v Indii. Plodom rastliny je lusk s až desiatimi guľovitými semenami nažltnutej farby. Je to tretia najrozšírenejšia strukovina na svete, hneď po hrachu siatom a fazuli obecnej.

Využitie:

  • kaša - klasickú hrachovú kašu môžete obmeniť, keď použijete rímsky hrach namiesto bežného
  • polievka - rozmixovaním cíceru so zeleninovým vývarom získate skvelú krémovú polievku, ktorú môžete zjemniť alternatívou smotany, nebojte sa celý cícer pridať aj do klasických zeleninových či hubových polievok
  • fašírky - rozmixujte strukovinu, pridajte korenie, bylinky, vajíčko a múku, tvorte placky a smažte dozlata z oboch strán
  • omáčky - cícer chutí skvelo v omáčkach ako náhrada mäsa
  • zahustenie - rozmixovaný cícer zahustí polievku aj omáčku
  • šaláty- uvarený a vychladnutý cícer môže byť chutným doplnkom zeleninového šalátu
  • praženie - smažte cícer na oleji do chrumkava (10-20 minút), v priebehu smaženia môžete ochutiť korením, úžasné ako pochúťka trebárs namiesto čipsov
  • Cícerová moussaka - recept na túto špecialitu nájdete v časopise Dobroty jeseň 2012 na str. 6
  • Cícerová karobela - tip na sladkú nátierku z cíceru hľadajte v časopise Dobroty jeseň 2016, podobným spôsobom môžete pripraviť aj slanú nátierku, k cíceru sa hodí cesnak, bylinky alebo napríklad sušené paradajky


Cícer je nutné namáčať minimálne 4 hodiny, ideálne až 8. Podľa doby namáčania sa potom varí 2-3 hodiny. V tlakovom hrnci ho pripravíte za 40 minút. Cícer namočte do slanej vody, rýchlejšie zmäkne. Soľ zlepší aj jeho chuť a rovnomernosť varenia. Po uvarení môžete vodu využiť na vyšľahanie tuhého snehu ako z vaječných bielkov. Sneh sa potom dá použiť na pečenie alebo sladké pusinky vo vegánskej variante.

Rímsky hrach sa získava z rastliny s názvom Cícer baraní. Domestikovaný bola pred 7 000 rokmi v oblasti okolo Turecka a Sýrie. Dnes sa prevažne pestuje a používa v Indii. Plodom rastliny je lusk s až desiatimi guľovitými semenami nažltnutej farby. Je to tretia najrozšírenejšia strukovina na svete, hneď po hrachu siatom a fazuli obecnej.

Tento produkt ocenia predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktoré zaisťujú ich kvalitu a umožňujú im niesť toto označenie.

Zloženie

Cícer*. Môže obsahovať lepok, arašidy, sójové bôby, orechy a sezamové semená. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva

Skladovanie

Skladujte pri relatívnej vlhkosti do 70 %.

  • Legislatívne zaradenieLuštěniny – cizrna.
  • Poľnohospodárska produkciaTurecko

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1 403 kJ / 336 kcal
Tuky: 5,9 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,6 g
Sacharidy: 44,0 g
z toho cukry: 3,1 g
Vláknina: 15,0 g
Bielkoviny: 19,0 g
Soľ: 0,06 g

Zebra BIO EU BIO CZ-BIO-001

Napíšte Váš názor

Cícer 1 kg BIO Country Life

Cíceru sa tiež niekedy hovorí rímsky hrach. Je to strukovina s jemnou orieškovou chuťou a ľahko krémovou konzistenciou. Môžete ju použiť ako prílohu alebo ako základ nátierok či polievok.

Napíšte Váš názor

 
Komentáre(0)

Momentálne žiadne príspevky (názory) od zákazníkov.

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii (15):

QR kód

Menu