120017
Nový produkt
Fazuľa červená ľadvina pochádza zo Strednej Ameriky, pestuje sa aj v západnej Afrike. Je označovaná aj ako "chilli fazuľa" av Mexiku sa z nej pripravuje tradičné jedlo "chilli con carne".
Fazuľa je sýta a výživná; možno aj preto sa prezýva "mäso chudobných". V oblastiach, kde sa konzumuje veľa strukovín (fazuľa, šošovky alebo cíceru), umiera menej ľudí na infarkt myokardu. Čím je fazuľa tmavšia, tým má výraznejšiu chuť a jej proteíny sú stráviteľnejšie.
Zloženie : Fazuľa červená ľadvina, produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Návod na prípravu : Pre urýchlenie varenia sa "červenú obličku" odporúča namočiť na 8-12 hodín, potom sa varí 1 1/2 hodiny, z toho prvých pätnásť minút na prudkom plameni (alebo 20 minút v tlakovom hrnci). Fazule sú pomerne veľké a po uvarení do mäkka získavajú jemne sladkastú chuť. Výborne sa hodí ako príloha k ryžovým a kukuričným jedlám. Kto má rád pikantnejšiu jedla, môže fazule ochutiť kayenským korením alebo pálivou paprikou.
Kalorická hodnota / energie (na 100g): 1408kJ/337 kcal. Bielkoviny: 22,5 g Sacharidy: 61,3 g Tuky: 1,1 g
Skladovanie : Skladujte pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.
Alergény : Môže obsahovať stopy lepku.
Obsah balenia : 500g
Vyrobené v Českej Republike