120059
Nový produkt
Zelený hrach má výhodu, že je po namočení rýchlo uvarený. Skvelú krémovú polievku alebo kašu vykúzlite za pár minút. Vychutnajte si ho v biokvalite.
Mnoho zaujímavého sa o strukovinách dozviete v časopise Dobroty jeseň 2016.
Využitie:
Hrach je pred varením potrebné na 8 - 12 hodín namočiť. Užitočné informácie o varení hrachu či iných strukovinách nájdete v tabuľke tu.
Jedná sa v Európe o dobre známu strukovinu od 6. storočia. Pri správnom varení sa zelený hrach nemá tendenciu rozvárať a po dovarení je pevný na skus. Pri mixovaní nevytvára krém, ale skôr múku, pretože má pevnejšiu konzistenciu. Pokiaľ máte problém s nadúvaním, môžete pri varení pridať saturejku alebo bazalku.
Hrach pochádza z rastliny s názvom hrach siaty, ktorý pochádza z východného Stredomoria. Hrach sú semená rastliny nachádzajúce sa v strukoch. Bežne splaňuje a nie je náročný na pôdu. V Nemecku je hrachová polievka dokonca takmer národným jedlom.
Tento produkt ocenia predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktoré zaisťujú ich kvalitu a umožňujú im niesť toto označenie.
Zaujíma vás viac o ekologickom poľnohospodárstve? Prečítajte si články v našom bioseriáli.
Hrách zelený celý*. Môže obsahovať stopy lepku a sójových bôbov. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti do 65 %. Nevystavujte priamemu slnečnému svetlu.
Energetická hodnota 1 201 kJ / 287 kcal | |
---|---|
Tuky: | 1,7 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,6 g |
Sacharidy: | 43,0 g |
z toho cukry: | 19,0 g |
Bielkoviny: | 23,0 g |
Soľ: | 0,02 g |
CZ-BIO-001