120016
Nový produkt
Fazuľa mungo je bohatá na železo a vitamíny. Jej bôby majú olivovo zelenú farbu. Pre svoju príjemnú chuť a ľahkú stráviteľnosť si získavajú stále väčšiu popularitu.
Mungo fazuľa je najvhodnejšia na nakličovanie. Môže sa použiť do šalátov, zeleninových jedál, polievok no najviac vitamínov má vo forme klíčkov. Obsahuje totiž bielkoviny, železo, mangán, horčík a fosfor.
Niekedy je fazuľa mungo nazývaná zelená sója a pôvodom pochádza z Indie. Je obľúbená na celom Ďalekom Východe. Hlavnými producentmi tejto zaujímavej plodiny sú Thajsko, Čína a Austrália.
Zloženie : Fazuľa mungo, produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Návod na prípravu : Fazuľa mungo sa pred varením - rovnako ako všetky ostatné strukoviny - namočte na 4-8 hodín vo vode. Varte 45 minút (v tlakovom hrnci 10 minút). Používa sa ako príloha k obilninovým jedlám, do nákypov a polievok. Jej chuť najlepšie vynikne pridaním kari korenia. Môže sa jesť aj naklíčená. Návod na klíčenie: Mungo namočte na 12 hodín do vody v sklenenej nádobe a uschovajte v chladničke najlepšie cez noc. Ráno mungo sceďte, vráťte do nádoby a ponechajte v izbovej teplote teraz už v suchej nádobe bez vody. Preplachujte 2x denne pre zachovanie vlahy a čerstvosti. Ďalej zostáva mungo v suchej nádobe, ale stále 3x denne preplachujte. Mungo by malo začať klíčiť do troch dní, najneskôr však do piatich. Ideálne klíčky dosahujú dĺžku maximálne 2 cm.
Kalorická hodnota / energie (na 100g): 1452 kJ/347 kcal. Bielkoviny: 23,9 g Sacharidy: 62,6 g Tuky: 1,2 g Vláknina: 16,3 g
Skladovanie : Skladujte pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.
Alergény : Môže obsahovať stopy lepku.
Balenie : vyrába sa v 500 g baleniach