142023
Nový produkt
Kešu sú olejnaté orechy so sladkou, jemnou chuťou, bohaté na nenasýtené mastné kyseliny, na vitamíny B1, B2, na kyselinu pantoténovú a na minerály, ako napr horčík, draslík, železo a fosfor.
Kešu sa radí k najoceňovanejším orechom. Skutočnosť, že sa pestujú len v oblastiach s tropickým podnebím, zvyšuje nielen ich atraktívnosť, ale aj cenu. Sú potravinou s vysokým obsahom horčíka (mäso, mlieko a vajcia sú naopak na tento minerál veľmi chudobné). Horčík sa zapája do množstva metabolických procesov, ale predovšetkým do prenosu nervových impulzov. Jeho nedostatok zapríčiňuje nervozitu a podráždenosť, dokonca kŕče a záchvaty. Vzhľadom k vyššie uvedeným vlastnostiam sa konzumácia kešu odporúča v prípadoch nervozity, podráždenosti, depresie, slabosti a abnormálne únavy; ukřečí v dutých orgánoch: hrubé črevo (podráždená čreva), maternica (bolestivá menštruácia) alebo koronárnej tepny (angina pectoris).
Zloženie : Kešu orechy pražené, soľ
Návod na prípravu : Kešu sú vhodnou súčasťou raňajkových kašou apod Rozomleté kešu sa dajú používať na zahusťovanie omáčok.
Kalorická hodnota / energie (na 100g): 2402 kJ/574 kcal. Bielkoviny: 15,3 g Sacharidy: 32,7 g (z toho cukry 5,01 g). Tuky: 46,4 g (z toho nasýtené mastné kyseliny 9,2 g). Vláknina: 3,0 g Príp. iné (cholesterol, vitamíny a pod): Sodík 0,640 g, kyselina pantoténová 1,22 mg (20,3% DDD), horčík 260 mg (86,7% DDD), železo 6,0 mg (42,9% DDD) , fosfor 490 mg (61,3% DDD), draslík 565 mg.
Skladovanie : Nevystavujte priamym slnečným lúčom. Skladujte pri teplote do 25 ° C a pri relatívnej vlhkosti vzduchu do 75%.
Alergény : Suché škrupinové plody. Môže obsahovať stopy lepku.
Obsah balenia : 100g