150078
Nový produkt
Sušenie je tradičný spôsob konzervovania datlí. Datle sú chutné samotné, využitie ale majú aj pri pečení alebo príprave dezertov. Jedná sa o druh ovocia s výrazne sladkou chuťou. Vychutnajte si ich v biokvalite.
Využitie:
Datľovník pravý plodí tmavo hnedé oválne plody, ktorým hovoríme datle. K domestikácii tejto rastliny došlo už v období medzi 3. a 4. tisícročím. Pochádza z oblasti Mezopotámie a vďaka človeku sa dnes pestujú od severnej Afriky cez Blízky východ až po pravý breh rieky Indu. V týchto oblastiach sú datle významnou súčasťou kuchyne. Často sa pečú na masle alebo sa lisujú do bochníka s názvom "adšu".
Vďaka sušení sa u datli výrazne zlepšuje ich trvácnosť. Niektorým stravníkom ale prídu sušené datle príliš tuhé, v takomto prípade je vhodné ešte pred konzumáciou namočiť datle do vody alebo mlieka. Datle majú silnú sladkú chuť, ktorá môže byť náhradou iných sladkostí nie len u detí.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktoré zaisťujú ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Datle sušené*. Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sójových bôbov, orechov a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Skladujte v suchu a chladu.
Energetická hodnota 1 275 kJ / 305 kcal | |
---|---|
Tuky: | 0,5 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,1 g |
Sacharidy: | 69,0 g |
z toho cukry: | 69,0 g |
Vláknina: | 7,0 g |
Bielkoviny: | 2,5 g |
Soľ: | 0,01 g |
CZ-BIO-001