120019
Nový produkt
Šošovica je vysoko energetická a výživná strukovina, ktorá obsahuje len málo tukov. Je bohatá na kyselinu listovú a železo, dve látky, ktoré pomáhajú predchádzať chudokrvnosti.
Vysoký obsah vlákniny v šošovici podporuje peristaltiku čriev. Hoci je šošovica bohatá na sacharidy, jej molekuly glukózy sa uvoľňujú pomaly a nevyvolávajú náhle zvýšenie hladiny cukrov v krvi. Vďaka tomu je veľmi vhodná pre diabetikov.
Zloženie : Šošovica tmavozelená, produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Návod na prípravu : Pri tepelnej úprave celulózové vlákna v šošovicie mäknú, čím sa stávajú ľahšie stráviteľná. Rovnako sa ničí lektín (toxický proteín), ktorý sa nachádza vo všetkých surových strukovinách. Pred varením je dobré šošovicu namočiť na pár hodín do studenej vody. Vhodné kombinácie: Citróny dodávajú vit. C, ktorý zlepšuje chuť šošovky a zvyšuje vstrebávanie železa. Z obilnín sa k šošovke najlepšie hodí ryže. Hlúbovitá zelenina či špenát sú bohaté na vápnik, ktorého má šošovka len málo. Mrkva obsahuje provitamín A, ktorý sa v šošovke nenachádza.
Skladovanie : Skladujte pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.
Alergény : Môže obsahovať stopy lepku.
Obsah balenia : 500g
Vyrobené v Českej Republike