220001
Nový produkt
Zmes vločiek v biokvalite obsahuje štyri druhy obilných vločiek - vločky ovsené, špaldové, ražné a pšeničné. Špecifické vlastnosti jednotlivých obilnín sa v tejto zmesi vhodne kombinujú a dopĺňajú.
Využitie:
Vločky sa vyrábajú z ovseného zrna, ktoré sa najskôr očistí. Následne sa naparuje a potom vystaví aj suchému teplu. Takto upravený ovos sa lisuje vo valcoch a niekedy sa aj reže na menšie kúsky. Ovos je veľmi rozšírená obilnina v oblasti mierneho pásma a je známa už od doby bronzovej. Okrem vločiek sa z ovsa vyrába napríklad aj múka alebo rastlinný nápoj ako alternatíva mlieka.
Ražné vločky sa získavajú tak, že sa obilné zrno navlhčí v pare a potom sa lisuje. Raž je veľmi nenáročná obilnina na prírodné podmienky. Pestuje sa predovšetkým v strednej a severnej Európe aj vo vyšších nadmorských výškach. Raž má dve formy, ozimnú a jarnú. Ozimná forma sa vyskytuje častejšie. Z raže sa vyrába nielen múka, ale napríklad aj náhrady kávy, cestoviny alebo whisky či ražné pivo.
Špalda je celkom zabudnutý druh rozpadávajúcej sa pšenice, ktorý bol odsunutý kvôli vyšším výnosom iných druhov. Ide o veľmi odolnú a nenáročnú rastlinu. Okrem múky sa z nej vyrába napríklad alternatívna kávovina.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Vločky OVSENÉ*, vločky PŠENIČNÉ*, vločky ŠPALDOVÉ*, vločky ŽITNÉ*. Môže obsahovať stopy sóji. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Lepok
Skladujte pri teplote do 20 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 65 %.
Energetická hodnota 1 580 kJ / 375 kcal | |
---|---|
Tuky: | 7,0 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 1,0 g |
Sacharidy: | 59,0 g |
z toho cukry: | 3,0 g |
Bielkoviny: | 14,0 g |
Soľ: | 0,01 g |
CZ-BIO-001