Sojová omáčka TAMARI 200 ml Country Life

463006

Nový produkt

Tamari je sójová omáčka, ktorá vzniká ako vedľajší výrobok pri výrobe miso pasty. Oproti shoyu je tmavšia, hustejšia a chuťovo výraznejšia. Naplno zažiari pri príprave studených zálievok, omáčok a pikantných dipov.

Viac detailov

2,85 €

2 položky
Pozor: skladom posledné kusy

- +

 
Detaily

Popis

Tamari sa vyrába z prirodzene bezlepkových surovín. Oproti obyčajným lacným „sójovým omáčkam" tamari neobsahuje žiadne zvýrazňovače chuti, farbivá ani umelé sladidlá.
Popri základných štyroch chutí (sladká, horká, slaná, kyslá), je ešte chuť piata - umami. Označuje sa ako „lahodná", „chuť zrelosti" a zvýrazňuje chuť pokrmu. Táto piata chuť je obsiahnutá aj vo fermentovaných výrobkoch - teda aj v sójovej omáčke shoyu.

V Dobrotách leto 2013 sa na strane 4-6 a 12-13 dočítate bližšie informácie o fermentovaných sójových výrobkoch a ďalších japonských výrobkoch. Nájdete tu ďalšie zaujímavé informácie o výrobe a tipy na použitie japonských fermentovaných špecialít - shoyu, tamari a miso.

Tipy na použitie:

  • gratinovaná plnená cuketa
    - recept je napísaný na strane 8 v časopise Dobroty leto 2013;
  • šalát z avokáda a bielej reďkovky
    - recept je napísaný na strane 9 v časopise Dobroty leto 2013;
  • zálievka z  kešu orechov
    - zľahka rozmixujte 2 lyžice tamari, 4 lyžice olivového oleja, 1lyžicu balzamikového octu a hŕstku kešu | orechov.
  • dressing na šalát
    - zmiešajte sezamový olej, tamari, agávový sirup, jablčný ocot,
    dresing je výborný na rukolový šalát s avokádom;
  • jednoduchý dressing na šalát
    - zmiešajte tamari s olivovým olejom a octom;
  • restovaná hliva ustricovitá
    - hlivu restujte na troche olivového oleja, keď sú huby napoly hotové, pridajte tamari a dokončite restovanie;
  • marinády;
  • na zeleninu, mäso i ryby
    - tamari zmiešajte podľa chuti buď s medom, alebo javorovým, alebo agávovým sirupom, potrite surovinu zmesou a pečte v rúre alebo grilujte;
    - výborná je glazovaná cuketa, tekvica alebo mrkva;
  • pokrmy založené na paradajkách (napr. omáčky na cestoviny) - tamari potlačí kyslosť paradajok a prospeje celkovej chuti pokrmu;
  • polievky, omáčky, zeleninové zmesi ...

Rozdiel medzi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari sú viac-menej zameniteľné tým, že tamari si lepšie udrží chuť a arómu pri tepelnej úprave. Shoyu sa, naopak, odporúča používať k finálnemu dochutenie hotového pokrmu. Nie je to ale žiadne železné pravidlo.

  • Vyrába sa rozdielnym spôsobom - tamari vzniká ako vedľajší výrobok pri výrobe klasickej miso pasty.
  • Tamari sa vyrába z prirodzene bezlepkových surovín.
  • Tamari je tmavšia, hustejšia a má bohatšiu a výraznejšiu chuť.

Zloženie

SÓJOVÉ BÔBY (48,9 %), voda, morská soľ (13,8 %), alkohol (z cukrovej trstiny), fermentačné činidlo (Aspergillus oryzae). Môže obsahovať glutén.

Alergény

Sójové bôby

Skladovanie

Na chladnom a suchom mieste. Chráňte pred slnečným svetlom.

  • Legislatívne zaradenie Sójový výrobok - tekuté ochucovadlo.
  • Krajina pôvodu Japonsko

Výživové údaje na 100 ml

Energetická hodnota 315 kJ / 74 kcal
Tuky: 0,2 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,0 g
Sacharidy: 8,3 g
z toho cukry: 3,4 g
Bielkoviny: 9,8 g
Soľ: 15,0 g

Napíšte Váš názor

Sojová omáčka TAMARI 200 ml Country Life

Tamari je sójová omáčka, ktorá vzniká ako vedľajší výrobok pri výrobe miso pasty. Oproti shoyu je tmavšia, hustejšia a chuťovo výraznejšia. Naplno zažiari pri príprave studených zálievok, omáčok a pikantných dipov.

Napíšte Váš názor

 
Komentáre(0)

Momentálne žiadne príspevky (názory) od zákazníkov.

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii (24):

Zákazníci, ktorí si kúpili tento produkt, si kúpili aj...

QR kód

Menu