482008
Nový produkt
Agar-agar je čisto rastlinná želatína, ktorá sa vyrába z morských rias. Využijete ju pri príprave tort, aspiku, krémov, ovocných želé, džemov ...
Agar je usušený vývar z morských rias tengusa. Tekutina, ktorá prevarením rias vznikne, má po vychladnutí gélovú konzistenciu. Táto hmota sa rozprestrie na špeciálne rohože a suší 14 dní na slnku a mrazu (agar sa vyrába vždy v zime). Usušený agar sa potom, buď len pokrája na malé tyčinky, alebo namelie na vločky.
Tipy:
Recepty:
Agar-agar (Gelidium 100 %). Môže obsahovať stopy lepku.
Na chladnom a suchom mieste. Chráňte pred priamym slnečným svetlom a teplom.
Energetická hodnota 634 kJ / 158 kcal | |
---|---|
Tuky: | 0,0 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,0 g |
Sacharidy: | 0,0 g |
z toho cukry: | 1,0 g |
Vláknina: | 77,0 g |
Bielkoviny: | 0,0 g |
Soľ: | 0,59 g |