482017
Nový produkt
Arame, ktorá má veľmi jemnú chuť i arómu, rastie na pobreží japonského ostrova Izu. Arame sa zbiera ručne, potom sa 7 hodín varí a následne suší na slnku. Pre lepšiu použitie v kuchyni sa krája na tenké rezance.
Arame má sladkastú chuť, čo spôsobuje vysoký obsah prírodného cukru. Obsahuje veľké množstvo jódu, vápnika a vlákniny. Cení sa pre priaznivý účinok na vysoký krvný tlak. V tradičnej japonskej medicíne sa používala riasa Arame pri liečbe ochorení ženských pohlavných orgánov. Riasy servírujte síce v malých množstvách, ale zato pravidelne. Používajú sa skôr ako korenie pri varení strukovín (doba prípravy sa tým skracuje) alebo sa pridávajú pre zvýraznenie chuti do polievok či zeleninových jedál. Riasy, ktoré sú vlastne akousi morskou zeleninou, obsahujú o 10-20 percent viac minerálnych látok ako bežná zelenina. Napriek vysokej schopnosti vstrebávať minerály neabsorbujú riasy z morskej vody škodlivé látky. Kde je stupeň znečistenia vody príliš vysoký, tam riasy jednoducho nerastú.
Zloženie : Aram (Eisenia bicyclis)
Návod na prípravu : Arame opláchnite a vložte do vody na 5 minút. Vodu zlejte a použite na prípravu polievok, do šalátov s dusenou mrkvou a reďkovky, cibuľou a pórom. Riasy varte 10 minút. Pri varení zväčší svoj objem asi na päťnásobok.
Kalorická hodnota / energie (na 100g): 586,2 kJ/140 kcal. Bielkoviny: 12,4 g Sacharidy: 56,2 g Tuky: 0,7 g Príp. iné (cholesterol, vitamíny a pod): Sodík 2,3 g
Skladovanie : Skladujte v suchu.
Obsah balenia : 50g
Krajina pôvodu : Japonsko