Popis
Karob (svätojánsky chlieb) je chutnou alternatívou kakaa. Pochádza zo stromu s názvom rohovník obyčajný, ktorý rastie hlavne na Strednom východe. Tu sa pestuje už najmenej 4 000 rokov. Vzhľadom k prirodzene sladkastej chuti nevyžaduje karob obohatenie cukrom. Vďaka jemnej konzistencii netreba ani pridávať veľké množstvo tuku, čo je pri výrobe čokolády bežné.
Zloženie
ARAŠIDY 45 %, karobová poleva 55 % (cukor, palmový olej, SRVÁTKA, púder zo svätojánskeho chleba 5 %, ryžová múka, slnečnicový lecitín, arabská guma, šelak). Môže obsahovať stopy lepku a škrupinových plodov.Alergény
Arašidy, Mlieko
Skladovanie
Pri teplote do 20 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 2 379 kJ / 572 kcal | |
---|---|
Tuky: | 40,2 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 14,4 g |
Sacharidy: | 37,0 g |
z toho cukry: | 33,5 g |
Vláknina: | 4,1 g |
Bielkoviny: | 13,5 g |
Soľ: | 0,3 g |