4420
Nový produkt
Bio kakaový prášok so zníženým obsahom tuku. Obsah kakaa 11 %.
Kakaové bôby pestujú drobní farmári z Dominikánskej republiky. Kakaovníky tu rastú v zmiešaných kultúrach spolu s citrusmi, banánmi a ďaľšími plodinami, ktoré im poskytujú tieň. Plody sú zbierané ručne a fermentované spolu s dužinou. Pri fermentácii vzniká typická výrazna chuť a vôňa dominikánskeho kakaa. Nasleduje asi týždenne sušenie na slnku, potom sú bôby očistené a upražené. Správne šetrné praženie ďalej umocní chuť a vôňu kakaa. Upražené bôby sú rozdrvené a pomocou listu zbavené časti kakaového masla. Potom sú rozomleté na jemný prášok.
Kakao nie je alkalizované.
Objem: 150 g
Krajina pôvodu: Dominikánska republika