Popis
Karob (čiže svätojánsky chlieb) je chutnou alternatívou kakaa. Pochádza zo stromu s názvom rohovník obyčajný, ktorý rastie hlavne na Strednom východe. Tu sa pestuje už najmenej 4 000 rokov. Vzhľadom k prirodzene sladkastej chuti nevyžaduje karob obohatenie cukrom. Vďaka jemnej konzistencii nie je treba ani pridávať veľké množstvo tuku, čo je pri výrobe čokolády bežné.
Zloženie
karobová poleva 75 % (cukor, rastlinný tuk palmový, SRVÁTKA Z MLIEKA, púder z karobu 6,6 %, ryžová múka, emulgátor: slnečnicový lecitín E322, zvlhčovadlo: arabská guma E414, leštiaca látka: šelak E904), kľukva veľkoplodá 25 %.Môže obsahovať glutén, arašidy, sóju, iné škrupinové plody a sezam.Alergény
Mlieko
Skladovanie
Pri teplote do 20 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 995 kJ / 476 kcal | |
---|---|
Tuky: | 22,0 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 14,0 g |
Sacharidy: | 67,0 g |
z toho cukry: | 60,0 g |
Vláknina: | 1,2 g |
Bielkoviny: | 1,1 g |
Soľ: | 0,25 g |