Chia semienka 250g BIO RAW Health Link

Nový produkt

Chia je obľúbená aj medzi bežcami ako dobrý zdroj energie.

Viac detailov

3,35 €

3 položky
Pozor: skladom posledné kusy

- +

 
Detaily

Chia [čia] semienka pochádzajú pôvodne z Mexika a Guatemaly. Vyznačujú sa predovšetkým veľmi vysokým obsahom omega 3 nenasýtených mastných kyselín. Tie majú preukázateľne pozitívny vplyv na kardiovaskulárny systém *. Omega 3 nenasýtené mastné kyseliny obsahuje napr. aj rybý olej. Pre všetkých, ktorí dávajú prednosť rastlinným zdrojom, je chia nielen ich plnohodnotnou náhradou, ale dokonca ešte lepšou alternatívou. Chia semienka totiž neobsahujú žiadny cholesterol a okrem spomínaných omega 3 mastných kyselín sa v nich nachádzajú aj ďalšie dôležité výživové látky.

Predovšetkým z minerálov sú chia semienka bohaté na vápnik. Obsahujú viac vápnika než mlieko. Jedna porcia chia semiačok (28 g) pokryje 18% odporúčaného denného príjmu vápnika. Chia semienka obsahujú tiež ďalšie minerály a stopové prvky, napr. fosfor (dôležitý na tvorbu kostí), magnézium (horčík), železo a meď. Sú tiež zdrojom vitamínu B.

Nezanedbateľný je tiež vysoký podiel bielkovín a vlákniny.

V porovnaní s ľanovým semiačkom, ktoré je tiež zdrojom vyššie uvedených látok, majú chia semiačka niekoľko výhod. Predovšetkým nie je nevyhnutné ich pred konzumáciou zomlieť. Majú dlhú trvanlivosť, môžete ich uskladňovať až dva roky. Majú celkom nevýraznú, neutrálnu chuť. Obsahujú tiež oveľa viac vápnika a fosforu.

AKO POUŽIŤ BIO CHIA SEMIENKA

Chia semienka sa dajú použiť mnohorakým spôsobom. Môžete ich samozrejme konzumovať len tak samé, prípadne ich zapiť vodou. Tu sú ale ďalšie, kreatívnejšie tipy:

  • Chia ako náhrada vajec: najemno zomeľte jednu lyžicu chia semiačok a pridajte 3 lyžice vody. Nechajte postáť, kým sa vytvorí gelovitá kaša. Toto množstvo nahradí 1 vajce pri pečení koláčov a zákuskov.
  • Zahustenie polievok a omáčok: pridajte mletú alebo celú chiu.
  • Na obaľovanie: použite semiačka celé alebo zomleté podobne ako strúhanku.
  • Energetický gél: namočte semiačka do kokosového mlieka alebo do ovocného džúsu, nechajte nebobtnať a potom vypite. Dodáva energiu na dlhú dobu.
  • Na naklíčenie: v nádobe na klíčenie alebo na vlhkom sitku, vate. Po pár dňoch máte živú zelenučkú chiu!
  • Do pečiva: použite rovnako ako ľanové, sezamové alebo slnečnicové semiačka.
  • A samozrejme surové do kaše, müsli, rozmixovaného ovocia…

Napíšte Váš názor

Chia semienka 250g BIO RAW Health Link

Chia je obľúbená aj medzi bežcami ako dobrý zdroj energie.

Napíšte Váš názor

 
Komentáre(0)

Momentálne žiadne príspevky (názory) od zákazníkov.

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii (18):

Zákazníci, ktorí si kúpili tento produkt, si kúpili aj...

QR kód

Menu