130052
Nový produkt
Žerucha je osviežujúca pri jarnej únave. Mladé lístky môžete pridávať do rôznych šalátov, či len ako ozdobu na chlieb s maslom.
Žerucha pochádza z Perzie. Do Európy ju priniesli Rimania. Žerucha tvrorila neoddeliteľnú súčasť ich cestovných balíčkov.
Mladé listy žeruchy sa s obľubou používajú do šalátov, majonéz, alebo jednoducho k ozdobeniu chleba s maslom. Okrem naklíčených lístkov môžete konzumovať i dospelé rastlinky. Vďaka silnej aróme je žerucha vhodná tiež ako korenie.
Zloženie : semená žeruchy bio
Návod na nakličovanie : Žeruchu môžete nakličovať i bez namáčania. Jednoducho ju dajte do čistého nakličovadla a prepláchnite vodou. Nechajte 5-6 dní nakličovať v tme a potom 2 dni na svetle. Pravidelne viackrát (2-3) denne poriadne prepláchnite čistou vodou. Klíčky nevystavujte vysokým teplotám (najlepšie 20°C), prílišnému vlhku a priamemu slnku! Pred konzumáciou blanšírujte.
Tip : Výhonky by sa mali čo možno najskôr skonzumovať, alebo prechovávať najviac 2-3 dni v chladničke, inak zhorknú.
Skladovanie : skladovať v suchu a chlade.
Balenie : vyrába sa v 120 g baleniach
Trvanlivosť : 12 mesiacov
Vyrobené na Slovensku
Krajina pôvodu : Rakúsko