213004
Nový produkt
Prirodzene bezlepková kukuričná múka. Pripravíte z nej polentu alebo tortilly. Možno ju tiež pridať do cesta na odľahčenie alebo s ňou obaľovať.
Využitie:
Kukurica je rastlina z čeľade lipnicovitých, ktorá môže mať až šesť metrov. Pôvodne pochádza z Južnej Ameriky, kde sa pestuje už vyše 5000 rokov. Od miestnych Indiánov sa kukurica spolu s Kolumbom dostala do Európy. Dnes je kukurica po pšenici a ryži najpestovanejšou obilninou na svete. V Čechách ju nájdeme na poliach na južnej Morave.
Kukurica sa využíva ako krmivo, ďalej ako surovina na výrobu cukru, oleja a škrobu. Niektoré druhy sa pestujú ako zelenina. V potravinárstve sa z kukurice vyrábajú lupienky, múka, krupica alebo kaše. Zvlášť v rozvojových krajinách je kukurica cenným zdrojom obživy.
Kukurica. Môže obsahovať glutén, arašidy, sóju, škrupinové plody a sezam.
Pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.
Energetická hodnota 1 401 kJ / 330 kcal | |
---|---|
Tuky: | 3,0 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,4 g |
Sacharidy: | 70,0 g |
z toho cukry: | 1,3 g |
Vláknina: | 6,3 g |
Bielkoviny: | 8,6 g |
Soľ: | 0,01 g |