Hraška zmes na zahusťovanie 1kg CERIA

243020

Nový produkt

Hraška vychádza z rodinnej tradície a ide o rýdzo český výrobok, ktorý má na trhu úspech už 11 rokov. Hraška neobsahuje lepok, konzervačné látky ani farbivá. Zahustíte s ňou polievky, omáčky, šťavy a ďalšie pokrmy. Môže slúžiť aj ako spojivo v cestách namiesto vajec.

Viac detailov

9,05 €

Produkt s požadovanými parametrami už nie je na sklade
 
Detaily

Popis

Využitie:

  • Zahusťovanie - polievky, omáčky, šťavy a ďalšie jedlá zahustíte a ochutíte touto zmesou.
  • Náhrada vajec - do cesta alebo do zmesi na placky či zemiakové placky, v tom všetkom bude hraška dobrým spojivom.
  • Nátierky, dresingy, omáčky - hraška pomôže pri príprave základu pre tieto pokrmy.
  • Obaľovanie - iba s vodou slúži na prípravu cestíčka na obalenie nielen klasických rezňov, ale aj zeleniny či syra.

Hraška je česká rodinná firma s mnohoročnými skúsenosťami zameraná na výrobu bielkovinových koncentrátov rastlinného pôvodu, obaľovacích a chutiacich zmesí. Firma nepoužíva syntetické a geneticky manipulované suroviny. Autorkou produktovej rady Hraška je Ing. Eliška Škvařilová, ktorá vytvárala stravovacie normy materskej školy a organizuje kurzy varenia.

Zloženie

Hrach 70 %, zmes obilnín (kukurica, ryža, pšeno), cesnak, soľ s obsahom 40 % draslíka, zmes korenia.

Skladovanie

Skladujte na suchom mieste.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1 423 kJ / 337 kcal
Tuky: 3,8 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 1,1 g
Sacharidy: 54,0 g
z toho cukry: 1,8 g
Vláknina: 9,4 g
Bielkoviny: 17,0 g
Soľ: 0,82 g

RECEPTY
Základné recepty sú vzorové recepty pre jednotlivé pokrmy (placky, rezne, zapekané, apod). Podľa týchto vzorov môžete pripraviť stovky ďalších receptov, v ktorých sa striedajú použité suroviny.

REZNE zeleninové, syrové, hubové ai (4 porcie)

  • zmiešame 80g Hrašky so 120ml vody na cestičko (hustota redšia ako horčica)
  • naporcujeme 300g zeleniny
  • kúsky zeleniny namáčame v cestíčku
  • kladieme ich do rozpáleného oleja

PLACKY zeleninové, syrové, hubové ai (4 porcie)

  • zmiešame 140g Hrašky pikantnej s 250ml vody na cestičko
  • nakrájame (nastrúhame) 200g zeleniny
  • nakrájanú zeleninu vmiešame do cestíčka (hustota ako na palacinky)
  • placky vyprážame v horúcom oleji alebo pečieme v rúre na plechu

POMAZÁNKY s rôznymi druhmi zeleniny (1 porcia 10g Hrašky na cca 50ml vody)

  • cestičko rozmiešame s vodou a zvoľna varíme na hustú kašu 20 min.
  • po vychladnutí vyšľaháme s tukom 20g na osobu (olej, maslo a pod)
  • dochutíme nakrájanou cibuľou, kyslou uhorkou a pridáme buď trený cesnak, nastrúhaný chren alebo nakrájanú papriku, paradajku, mrkvu, zeler apod

DRESING s jogurtom, kyslou smotanou (1 porcia 10g Hrašky na cca 50ml vody)

  • základ dresingu pripravíme ako u nátierky, použijeme však na 5g Hrašky 25 ml vody
  • po vychladnutí vyšľaháme s jogurtom, alebo kyslou smotanou
  • dochutíme nakrájanou cibuľou, kyslou uhorkou a pridáme kôpor, bylinky, cesnak a pod

ZAHUSŤOVANIE polievok - zeleninovej, zemiakovej, gulášovej ai (4 porcie)

  • vrchovatú polievkovú lyžicu Hrašky (30g) nasypeme do 1,5 litra vlažnej polievky a zamiešame
  • varíme cca 20 minút

ZAHUSŤOVANIE omáčok, štiav, gulášov a pod (1 porcia 10g Hrašky na cca 120ml omáčky)

  • Hraškou môžeme nahradiť múku úplne alebo len čiastočne
  • Hrášku aj múku je potrebné variť minimálne 20 minút
  • Hrašku možno používať na prípravu bešamelových omáčok

NÁHRADA VAJEC v slaných cestách (cca 30g za jedno vajce = asi 1 polievková lyžica)

  • Hrašku zmiešame s múkou a cesto ďalej spracúvame, ako sme zvyknutí
  • Hrašku pridávame do kysnutého cesta (knedle, slané pečivo), do zemiakového cesta (halušky, knedle a i.)

NÁHRADA VAJEC v karbonátkach - zeleninových, syrových apod (4 porcie)

  • zmiešame 250g Hrašky s 300g nastrúhanej zeleniny a podľa potreby pridáme vodu
  • z cesta tvarujeme fašírky (môžeme obaliť v strúhanke)
  • karbonátky vypražíme v horúcom oleji alebo pečieme na plechu v rúre

NÁHRADA VAJEC pri zapekaní cestovín, zemiakov, zeleniny apod

  • Hrašku rozmiešame vo vode, osolíme a povaríme 20 minút na miernom plameni, až vznikne hustá bešamelová omáčka
    -
  • môžeme dochutiť muškátovým orieškom, oregánom apod
  • vzniknutú omáčku prelejeme zapekané jedlo a ešte dopečieme v rúre

NÁHRADA VAJEC pre lečo, pre mozoček, špenát a pod

  • Hrašku rozmiešame vo vode, osolíme a povaríme 20 minút na miernom plameni, až vznikne kaša
  • pridáme uvarený karfiol alebo podusené papriky a paradajky alebo mrazený špenát
  • premiešame a podľa potreby povaríme a dochutíme
  • chutnejšie je, keď Hrašku povaríme s opraženou cibuľkou a Maha korením

Napíšte Váš názor

Hraška zmes na zahusťovanie 1kg CERIA

Hraška vychádza z rodinnej tradície a ide o rýdzo český výrobok, ktorý má na trhu úspech už 11 rokov. Hraška neobsahuje lepok, konzervačné látky ani farbivá. Zahustíte s ňou polievky, omáčky, šťavy a ďalšie pokrmy. Môže slúžiť aj ako spojivo v cestách namiesto vajec.

Napíšte Váš názor

 
Komentáre(0)

Momentálne žiadne príspevky (názory) od zákazníkov.

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii (5):

Zákazníci, ktorí si kúpili tento produkt, si kúpili aj...

QR kód

Menu