Hraška na zahusťovanie - jemná 1kg,

243020

Nový produkt

HRAŠKA na zahusťovanie – jemná chuť bez chili a cesnaku. Hraška umožňuje zdravé zahusťovanie polievok, omáčok, štiav a gulášov. Nie je potrebné pripravovať zápražku, stačí Hrašku zmiešať s vodou a 20 minút povariť.

Viac detailov

Akciová ponuka

5,44 €

6,80 €

- +

 
Detaily

 

 

Hraška Jemná je jemne ochutená hrachová zmes, ktorá zdravo nahradí

  • Klasický trojobal (v cestíčku obalíte všetko ako v trojobale)
  • Zápražku (zahustíte polievku, omáčku)
  • Vajcia (v karbonátkach, v ceste, pri zapekaní)

 

Pokrmy pripravené z Hrašky majú lahodnú chuť, krémovú hladkosť a vysokú výživovú hodnotu. Svojou chuťou uspokoja i náročných stravníkov.
Jedlá z Hrašky sú výnimočné i svojou vyššou stráviteľnosťou. Hraška sa pripravuje z mletého hrachu, ktorý je zbavený šúp. Táto skutočnosť výrazne uľahčuje trávenie.
Hraška je skvelým spojivom v cestách a fašírkach, preto umožňuje vynechanie vajec. Slúži k príprave základu nátierok, dressingov, majonéz a bešamelových omáčok na zapekanie zeleniny.Hraška jemná na rozdiel od Hrašky pikantnej má znížené množstvo korenia, soli a je úplne vynechané chilli a cesnak. Hraška jemná je preto vhodnejšia pre deti a niektoré diéty.

Hraška má prirodzene vysoký obsah vlákniny a je zdrojom horčíka a zinku. Neobsahuje lepok ani cholesterol.

Hraška je ochutená hrachová zmes, ktorá zdravšie nahradí (vysoký obsah vlákniny, zdroj horčíka a zinku) klasický trojobal (v cestíčku obalíte všetko ako v trojobale), zápražku (zahustíte polievku, omáčku) a vajcia (v karbonátkach, v ceste, pri zapekaní).


Zloženie :  hrach, zmes obilnín (kukurica, ryža, pšeno), prír. fermentovaná sójová omáčka (sója, pšenica bez lepku, soľ, maltodextrin), soľ (40%K), zmes korenia
Použitie :  Na zahusťovanie polievok bez použitia zápražky. Pridajte 30g hrašky do 1,5l polievky a varte 20minút. Dá sa použiť na zahustenie omáčok, štiav, nátierok, ako náhrada vajec v cestách, fašírkach atď..

Nutričné hodnoty v 100g:
energia 319kcal, bielkoviny 17,3g, tuky 3,7g (z toho nasýtené mastné kyseliny 0,8g), sacharidy 54,2g

RECEPTY
Základné recepty sú vzorové recepty pre jednotlivé pokrmy (placky, rezne, zapekané, apod). Podľa týchto vzorov môžete pripraviť stovky ďalších receptov, v ktorých sa striedajú použité suroviny.

REZNE zeleninové, syrové, hubové ai (4 porcie)

  • zmiešame 80g Hrašky so 120ml vody na cestičko (hustota redšia ako horčica)
  • naporcujeme 300g zeleniny
  • kúsky zeleniny namáčame v cestíčku
  • kladieme ich do rozpáleného oleja

PLACKY zeleninové, syrové, hubové ai (4 porcie)

  • zmiešame 140g Hrašky pikantnej s 250ml vody na cestičko
  • nakrájame (nastrúhame) 200g zeleniny
  • nakrájanú zeleninu vmiešame do cestíčka (hustota ako na palacinky)
  • placky vyprážame v horúcom oleji alebo pečieme v rúre na plechu

POMAZÁNKY s rôznymi druhmi zeleniny (1 porcia 10g Hrašky na cca 50ml vody)

  • cestičko rozmiešame s vodou a zvoľna varíme na hustú kašu 20 min.
  • po vychladnutí vyšľaháme s tukom 20g na osobu (olej, maslo a pod)
  • dochutíme nakrájanou cibuľou, kyslou uhorkou a pridáme buď trený cesnak, nastrúhaný chren alebo nakrájanú papriku, paradajku, mrkvu, zeler apod

DRESING s jogurtom, kyslou smotanou (1 porcia 10g Hrašky na cca 50ml vody)

  • základ dresingu pripravíme ako u nátierky, použijeme však na 5g Hrašky 25 ml vody
  • po vychladnutí vyšľaháme s jogurtom, alebo kyslou smotanou
  • dochutíme nakrájanou cibuľou, kyslou uhorkou a pridáme kôpor, bylinky, cesnak a pod

ZAHUSŤOVANIE polievok - zeleninovej, zemiakovej, gulášovej ai (4 porcie)

  • vrchovatú polievkovú lyžicu Hrašky (30g) nasypeme do 1,5 litra vlažnej polievky a zamiešame
  • varíme cca 20 minút

ZAHUSŤOVANIE omáčok, štiav, gulášov a pod (1 porcia 10g Hrašky na cca 120ml omáčky)

  • Hraškou môžeme nahradiť múku úplne alebo len čiastočne
  • Hrášku aj múku je potrebné variť minimálne 20 minút
  • Hrašku možno používať na prípravu bešamelových omáčok

NÁHRADA VAJEC v slaných cestách (cca 30g za jedno vajce = asi 1 polievková lyžica)

  • Hrašku zmiešame s múkou a cesto ďalej spracúvame, ako sme zvyknutí
  • Hrašku pridávame do kysnutého cesta (knedle, slané pečivo), do zemiakového cesta (halušky, knedle a i.)

NÁHRADA VAJEC v karbonátkach - zeleninových, syrových apod (4 porcie)

  • zmiešame 250g Hrašky s 300g nastrúhanej zeleniny a podľa potreby pridáme vodu
  • z cesta tvarujeme fašírky (môžeme obaliť v strúhanke)
  • karbonátky vypražíme v horúcom oleji alebo pečieme na plechu v rúre

NÁHRADA VAJEC pri zapekaní cestovín, zemiakov, zeleniny apod

  • Hrašku rozmiešame vo vode, osolíme a povaríme 20 minút na miernom plameni, až vznikne hustá bešamelová omáčka
    -
  • môžeme dochutiť muškátovým orieškom, oregánom apod
  • vzniknutú omáčku prelejeme zapekané jedlo a ešte dopečieme v rúre

NÁHRADA VAJEC pre lečo, pre mozoček, špenát a pod

  • Hrašku rozmiešame vo vode, osolíme a povaríme 20 minút na miernom plameni, až vznikne kaša
  • pridáme uvarený karfiol alebo podusené papriky a paradajky alebo mrazený špenát
  • premiešame a podľa potreby povaríme a dochutíme
  • chutnejšie je, keď Hrašku povaríme s opraženou cibuľkou a Maha korením

Krajina pôvodu : Česká republika

Obsah : 1 kg

Napíšte Váš názor

Hraška na zahusťovanie - jemná 1kg,

HRAŠKA na zahusťovanie – jemná chuť bez chili a cesnaku. Hraška umožňuje zdravé zahusťovanie polievok, omáčok, štiav a gulášov. Nie je potrebné pripravovať zápražku, stačí Hrašku zmiešať s vodou a 20 minút povariť.

Napíšte Váš názor

 
Komentáre(0)

Momentálne žiadne príspevky (názory) od zákazníkov.

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii (10):

Zákazníci, ktorí si kúpili tento produkt, si kúpili aj...

QR kód

Menu