242005
Nový produkt
Zmes zo strukovín a sušenej cibule a mrkvi bez glutamátu sodného a chemických prísad na prípravu polievky, kaše alebo šalátu. Zo zmesi pripravíte 6 porcií polievky alebo 4 porcie kaše.
Zmes zo strukovín a sušenej cibule a mrkvi bez glutamátu sodného a chemických prísad na prípravu polievky, kaše alebo šalátu. Zo zmesi pripravíte 6 porcií polievky alebo 4 porcie kaše.
Zloženie: šošovica veľkozrnná, hrach žltý lúpaný polený, hrach zelený polený, vigna čínska (fazuľa čierne oko), sušená cibuľa, sušená mrkva.
Návod na prípravu: Zmes preberte, nasypte na husté sitko, vyperte v horúcej vode a vsypte do hrnca (zmes nie je nutné vopred namáčať). Pridajte 1,5 - 2 l vody, 2 rozotrené strúčky cesnaku, 1 čajovú lyžičku majoránky, 1 čajovú lyžičku kari korenia a varte prudko 15 minút. Potom zmiernite teplotu a nechajte variť dalších 20 - 30 minút. Ak je polievka príliš hustá, zrieďte ju behom varenia horúcou vodou, pretože studená voda spôsobuje tvrdnutie šupky strukovín. Nakoniec prilejte 1 - 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy, prisoľte štipkou soli a dochutíme bielym alebo čiernym korením príp. zeleninovým bujónom Würzl.
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 75%.