423028
Nový produkt
Trstinový cukor má nezameniteľnú prírodnú vôňu po ovocí, jablku a medu. Môžete ho v kuchyni používať ako bežný cukor.
Tipy a recepty na použitie trstinového cukru:
Sladká chuť je človeku prirodzene príjemná a cukor je v našej strave hlavným zdrojom energie. Trstinový cukor je kvalitnou alternatívou bežne dostupného cukru. Vyrába sa z cukrovej trstiny jej lisovaním a následne varením získanej šťavy. Tmavšie zafarbenie môžete použiť pri zafarbení jedál, jeho farba sa pri použití v jedle prejaví.
Cukrová trstina je vysoká mohutná tráva, ktorá môže mať až 6 metrov. Vo steblách sa nachádza dreň s obsahom cukru okolo 20%. Vyskytuje sa len v tropických oblastiach s bohatou pôdou. V Čechách poznáme trstinový cukor až od čias križiackych vojen. Zo začiatku išlo skôr o vzácnosť, rozšíril sa až dovozom z amerického kontinentu. V čase Napoleona ho vytlačil cukor repný, dnes sa do našich kuchýň zase vracia.
Cukor trstinový. Môže obsahovať stopy lepku.
Skladujte pri teplote do 20 °C a relatívnej vlhkosti do 65 %.
Energetická hodnota 1 700 kJ / 400 kcal | |
---|---|
Tuky: | 0,0 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,0 g |
Sacharidy: | 99,9 g |
z toho cukry: | 99,9 g |
Bielkoviny: | 0,0 g |
Soľ: | 0,0 g |