Výnimočnosť BIO čokolády a čokoládových špecialít Pacari spočíva vo veľmi starostlivom výbere základnej suroviny.Čokoláda sa spracováva výhradne z vysoko ceneného kakaa Arriba Nacional z Ekvádoru, ktorého sa vypestujú len 2% celosvetovej produkcie. Ekvádorskej kakao je vyhľadávané pre svoje bohaté kvetinové a ovocné aróma s orechovým podtónom.
Vysokonutriční hodnota kakaových bôbov a surové čokolády :
Spoločnosť SKS Farms vyrába single origin čokolády, pre ktoré sa kakaové bôby zberajú v jednej konkrétnej lokalite, a predovšetkým - ako jeden z mála svetových producentov - surovú čokoládu. V nej sú vďaka úplne prírodnému procesu fermentácie bôbov zachované všetky vitamíny, minerálne látky a hlavne enzýmy, látky nepostrádateľné pri metabolických procesoch. To má mimoriadny význam vzhľadom k faktu, že enzýmy v potravinách sú pri zahriatí nad 45 ° C zničené a tiež minerály a vitamíny sú značne redukované. Kakaové bôby a surová čokoláda sú "živými potravinami" s vysokou nutričnou hodnotou, pre ľudský organizmus veľmi prospešnými.
Od zberu po produkt :
Bôby pre čokoládu Pacari spoločnosť SKS Farms nakupuje od pestovateľov z rodinných biofarem. Podporuje ich komunitu a dbá na dodržiavanie princípov "Fair Trade". Svoje podnikanie zakladá na sociálnych hodnotách a spojenie s géniom loci pralesa. Čokoláda sa vyrába priamo v mieste pestovania kakaovníkov, čo umožňuje vykonávať vlastné fermentácii bôbov, ktorá je rozhodujúca pre kvalitu chuti, a to v malých sériách, zaručujúcich čerstvosť ingrediencií. Neobsahuje žiadne prídavné arómy, príchute či tuky.