150018
Nový produkt
Vďaka pektínu a látke, ktorá urýchľuje pohyby čriev, majú slivky preháňavý účinok. Na rozdiel od nerozpustnej vlákniny v otrubách, rozpustná vláknina sliviek upokojuje a chráni črevnej steny.
Vláknina v sušených slivkách znižuje hladinu cholesterolu v krvi, a to ako u laboratórnych zvierat, tak u ľudí. Pravidelná konzumácia sliviek je - vzhľadom na obsah vlákniny - vhodná aj ako prevencia rakoviny hrubého čreva. Slivky sú mierne diuretické, prečisťujú a detoxikujú. Vďaka extrémne nízkemu obsahu proteínov, tukov a sodíka sú vhodné pri arterioskleróze, vysokej hladine kyseliny močovej, dne, degeneratívnych ochoreniach kĺbov (reume a artróze) a chorobách pečene (chronickej hepatitíde, cirhóze atď.) Pri všetkých týchto diagnózach sa odporúča ráno zjesť niekoľko (6 až 12) sušených sliviek. U sušeného bioovocia dochádza k tzv cukornateniu, ktoré sa prejavuje bielymi škvrnami na ovocí. Tento stav neznižuje kvalitu výrobku, ale naopak je viditeľnou zárukou, že bioovocie nebolo ošetrené žiadnym chemickým prostriedkom, ktorý by zabraňoval cukornateniu.
Zloženie : Slivky, produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Návod na prípravu : Sušené slivky sa môžu cez noc namočiť do vody. Zo sušených sliviek sa dajú pripraviť rôzne chutné jedlá, kompóty a džemy. Aj tie majú priaznivé účinky na črevá a na celú tráviacu sústavu.
Kalorická hodnota / energie (na 100g): 719 kJ/169 kcal. Bielkoviny: 2,8 g Sacharidy: 38,0 g Tuky: 0,5 g Vláknina: 5,5 g Príp. iné (cholesterol, vitamíny a pod): Sodík 0,01 g
Skladovanie : Skladujte pri teplote do 20 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.
Alergény : Ovocná zložka. Balené na linke, ktorá spracováva aj lepkové obilniny.