482003
Nový produkt
Kombu (u nás je známa tiež pod názvom kelp) je hlbokomorské riasa rastúca v čistých, chladných vodách severu. Kombu je jednou z rias najbohatších na jód.
Po stáročia Číňania používali Kombu pri poruchách štítnej žľazy. Kombu tvorí tvrdé listy (dorastajúci dĺžky 5-10 metrov), ktoré majú po usušení tmavo zelenú farbu. Niekedy bývajú potiahnuté bielym prírodným práškom. To je spôsobené kyselinou glutamínové, vďaka ktorej sú strukoviny varené s Kombu lepšie stráviteľné a rýchlejšie sa uvarí. Riasy, ktoré sú vlastne akousi morskou zeleninou, obsahujú o 10-20 percent viac minerálnych látok ako bežná zelenina. Napriek vysokej schopnosti vstrebávať minerály neabsorbujú riasy z morskej vody škodlivé látky. Kde je stupeň znečistenia vody príliš vysoký, tam riasy jednoducho nerastú. Riasy servírujte síce v malých množstvách, ale zato pravidelne. Používajú sa skôr ako korenie pri varení strukovín (doba prípravy sa tým skracuje) alebo sa pridávajú pre zvýraznenie chuti do polievok či zeleninových jedál.
Zloženie : Kombu (Laminaria japonica)
Návod na prípravu : Kombu môžete použiť na ochutenie obilninových a zeleninových pokrmov. Opláchnite a vložte do vody na 20 minút. Varte 45-60 minút. Ku koncu môžete ochutiť sójovou omáčkou.
Kalorická hodnota / energie (na 100g): 586,2 kJ/140 kcal). Bielkoviny: 8,3 g Sacharidy: 56,5 g Tuky: 1,3 g Príp. iné (cholesterol, vitamíny a pod): 3,0 g
Skladovanie : Skladujte v suchu.
Obsah balenia : 50g
Krajina pôvodu : Japonsko