482003
Nový produkt
Kombu je veľmi blízka riase Wakame, v niektorých receptoch ju môžete nahradiť. Riasy môžete jesť samostatne alebo s nimi obohatiť polievku či šalát. Sú prirodzene bezlepkové a vhodné pre vegetariánov.
Využití:
Kombu patrí medzi jedlé riasy obľúbené predovšetkým vo východnej Ázii. Slovo "kombu" pochádza z japončiny a z Japonska je riasa vyvážaná od šesťdesiatych rokov. V tradičnej japonskej kuchyni sa riasa pridáva predovšetkým do polievok, do hrnca so strukovinami alebo sa nakladá do sladko-kyslého nálevu. Kombu tiež pridávajú japonský kuchári do ryže na sushi.
Japonská spoločnosť Muso bola založená pred 30 rokmi. Predáva tradičné japonské potraviny - sójové omáčky, umeboshi, agar-agar, umeocot, a miso pasty. Miso pasty sa v Japonsku konzumujú denne a sú vysoko cenené pre svoje výživové a zdravotné účinky, dokonca sa im prisudzuje zásluha za presnulú dlhovekosť Japoncov. Firma si veľmi zakladá na kvalite a využíva tradičné výrobné procesy. Suroviny použité na výrobu produktov nie sú geneticky modifikované. Jedným z hlavných dodávateľov tejto spoločnosti je firma Maruya Hatcha Miso, ktorá sa výrobou misa pasty zaoberá už cez 700 rokov.
Morská riasa Kombu (Saccharina longissima). Prípadný biely povlak nie je závadný. Jedná sa o vykryštalizovanú morskú soľ.
Skladujte v suchu a uzavretom obale.
Energetická hodnota 871 kJ / 210 kcal | |
---|---|
Tuky: | 3,0 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 1,1 g |
Sacharidy: | 22,0 g |
z toho cukry: | 0,0 g |
Vláknina: | 33,0 g |
Bielkoviny: | 7,8 g |
Soľ: | 6,5 g |