130012
Nový produkt
Ľanové semienko je bohatým zdrojom omega 3 mastných kyselín (ktoré chránia pred infarktom, mozgovou mŕtvicou a znižujú cholesterol), lignínu, vitamínov a minerálov.
Ľanové semienko, tento bežný produkt, ktorý sa používa už celé stáročia, začína byť dnes cenený pre svoje vlastnosti, ktoré prispievajú k zdraviu. Orechová chuť ľanového semienka môže prispieť k lahodnosť radu pokrmov.
Zloženie : Semená ľanu hnedého, produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Návod na prípravu : Namiesto jednej polievkovej lyžice margarínu alebo oleja môžete v receptoch použiť 3 pl mletého ľanového semienka. (Pečené výrobky budú rýchlejšie hnednúť.) Namiesto jedného vajcia môžete v receptoch (lievance, dolky, koláče) použiť 1 pl mletého ľanového semienka plus 3 pl lyžice vody. (Nechajte vodu zmiešanú s namletým ľanovým semienkom najprv pár minút odstáť.) Mleté ľanové semienko môžete uchovať v chladničke až 90 dní bez toho, že by sa zmenila jeho chuť. Najlepšie však je zomlieť ho (v mlynčeku) tesne pred použitím. Ľanové semienko vcelku môže byť uchované za izbovej teploty až jeden rok.
Kalorická hodnota / energie (na 100g): 2234 kJ/534 kcal. Bielkoviny: 18,3 g Sacharidy: 28,9 g (z toho cukry 1,6 g). Tuky: 42,2 g (z toho nasýtené mastné kyseliny 3,7 g, mononenasýtené mastné kyseliny 7,5 g, polynenasýtené mastné kyseliny 28,7 g). Vláknina: 27,3 g Príp. iné (cholesterol, vitamíny a pod): Sodík 0,03 g, horčík 392 mg (130,7% OVD), fosfor 642 mg (80,3% DDD), železo 5,73 g (40,9% DDD).
Skladovanie : Skladujte pri teplote do 25 ° C a pri relatívnej vlhkosti vzduchu do 75%.
Alergény : Môže obsahovať stopy lepku.
Obsah : 300g
Vyrobené v Českej Republike