Pohánka je prirodzene bezlepková pseudoobilnina, ktorá má nezameniteľnú, ľahko orieškovú chuť. Jej použitie je univerzálne, hodí sa na sladko aj na slano. Po namáčaní má využitie aj v raw strave, napríklad ako chrumkavá granola na raňajky. Skvele sa dopĺňa s hubami - v rizote alebo v čiernom kubovi.
Datľový sirup je skrátka vynikajúci, veľmi obľúbený, deti ho milujú. Je veľmi výrazný a na ochutenie stačí malé množstvo. Datľový sirup je báječný len tak alebo s miskou krupicovej kaše.
Špaldová krupica sa výborne hodí na prípravu tradičnej krupicovej kaše. Jej jemne oriešková chuť poteší nejeden maškrtný jazýček. Prajeme Vám veľa zdravia zo špaldy!
Sušenie je tradičný spôsob konzervovania datlí. Datle sú chutné samotné, ale využitie majú aj pri pečení alebo príprave dezertov. Ide o druh ovocia s výraznou sladkou chuťou.
BIO vanilkový cukor slúži ako prísada na pečenie a zvýraznenie chuti kysnutých, natieraných a piškótových ciest. Pridáva sa do krémov, tvarohu, zmrzlín a kokteilov. Je vhodný na posypanie koláčov, palaciniek alebo kaše.
Dietetické a terapeutické využitie kokosu je dané obsahom minerálov, najmä horčíka, ktorého sa vo zrelé dreni nachádza viac než v mäse, mlieku a vajciach.
Pšeno je dobre stráviteľné, veľmi chutné a prirodzene bezlepkové. V kuchyni má veľmi široké využitie a jeho príprava je jednoduchá. Hodí sa ku sladkému i slanému.
Ľanový olej je získavaný zo semienok ľanu siateho, ktorý je pestovaný v ekologickom poľnohospodárstve a patrí k najstarším úžitkovým rastlinám na svete. Semienka sú lisovaná šetrne za nízkych teplôt do 40 ° C, bez prístupu svetla a vzduchu. Pri výrobe nie sú použité chemické rozpúšťadlá ani iné prísady.
Píniové oriešky sú bohaté na biologicky kvalitné (kompletné) proteíny, ako aj na vitamín B1 a železo. Majú veľkú nutričnú hodnotu. Vynikajú obsahom polynenasýtených mastných kyselín.
Agávový sirup je veľmi sladký, najsladší zo všetkých sirupov, dokonca sladší ako med a cukor. Hodí sa pre studenú aj teplú kuchyňu. Výborný je do kaší, kokteilov, nákypov, pri pečení, na výrobu džemov. Pár lyžičiek zrieďte vodou a vykúzlite s ním parádnu domácu limonádu.