450033
Nový produkt
Kvások ražný sušený je určený na domácu výrobu žitného kváskového chlebíka.
Kvások ražný sušený 30g NATURAL
Určené pre domácu výrobu žitného kváskového chleba.
Zloženie: žitná múka BIO, štartovacia kultúra
Príprava:
1) 1kg žitnej celozrnnej múky, 6-10 lyžíc prírodného kvásku, semienka a korenie zmiešame do tuhého cesta. Podľa potreby pridáme vodu alebo múku. Necháme kysnúť celú noc v stabilnej teplote (okolo 20°C). Po vykysnutí pečieme vo vymastenej forme prvých 10min. na 220°C, potom pri teplote 170°C dopekáme asi 30 minút. (Cesto vykysne oveľa menej, než cesto kvasnicové). Do trúby behom pečenia pridajte pekáčik s vodou.
2) 200g žitné múky, lyžička korenia, 1/2 lyžice kvásku, 200ml vlažnej vody. Zmiešať a nechať cez noc. Druhý den dopoludnia: pridať 50ml vlažnej vody, premiešať a vložiť do elektr. trúby na teplovzdušný provoz pri nastavenej teplote cca 40°C. Behom asi troch hodín dôjde k búrlivému kvaseniu. Potom zmiešame s 0,5kg pšeničnej alebo žitnej múky, lyžičkou soli, korením a semienka. Vypracujeme chleba, necháme vykysnúť a upečieme cca 20 minút pri teplote 250°C. Dopečieme 15-20 minút pri teplote 150°C.
Krajina pôvodu: ČR