211014
Nový produkt
Ryžová múka sa vyrába z ryže špeciálnym procesom. Je veľmi dobrým zahusťovadlom. Často sa využíva na prípravu sladkých, ale nepečených dezertov. Zvyšuje objem a spojivosť (bezlepkových) zmesou.
Ryža je ľahko stráviteľná potravina, ktorá vyvoláva pocit nasýtenia. Neobsahuje gliadín (frakcia gluténu) a je tak vhodná pre pacientov s celiakiou. Vzhľadom k mimoriadne nízkemu obsahu sodíka je vhodná aj pre ľudí s vysokým krvným tlakom. Jej konzumácia pomáha znižovať hladinu cholesterolu a kyseliny močovej v krvi.
Zloženie : Ryžová múka
Návod na prípravu : Pri pečení sa zvyčajne mieša s inými druhmi múky. Cesto z ryžovej múky je pevné, v mnohých ohľadoch podobné cestu zo pšeničnej múky - aj keď nie tak pružné. Vytiahnete z neho tenučký plátok, vyvaľkajte rezance, vo vode sa nerozpadne. Výsledok vyniká zaujímavou chuťou.
Kalorická hodnota / energie (na 100g): 1457 kJ/343 kcal. Bielkoviny: 8,7 g Sacharidy: 76,1 g Tuky: 0,4 g Príp. iné (cholesterol, vitamíny a pod): lepok <2,0 mg
Skladovanie : Skladovať v suchu pri relatívnej vlhkosti vzduchu najviac 75%.
Obsah balenia : 400g