V minulosti bolo žito cenené pre svoje priaznivé liečebné účinky. Proti horúčke bol pripravovaný nápoj z opražených Kurek ražného chleba zaliatych vodou. Na zápaly sa prisúdilo cesto zo žitnej múky a medu.
Ražná celozrnná múka na kváskovanie je zabalená v tyrkysovom obale. Má evokovať začiatok, štart, pretože práve tento druh múky je vhodný na prvé dni zakladania kvásku.
Bublinkový lem vo vrchnej časti obalu len umocňuje jej hlavné použitie
Mlyn Trenčan je rodinná firma, ktorá preferuje obilie od Slovenských poľnohospodárov. Múky na kváskovanie sa doľaďovali a skúsmali celý rok. Pšenica je výhradne zo Slovenska, je vysokej kvality, čo sa odráža aj na kvalite múk.
Špaldová celozrnná múka sa vyznačuje nezameniteľnou orieškovou chuťou. Špaldovú celozrnnú múku môžete použiť namiesto pšeničnej múky do vašich obľúbených jedál.
Jemný kukuričný škrob v biokvalite. Je ideálny na zahustenie omáčok a zjemnenie pokrmov. Hodí sa na prípravu koláčov, tort, náplní, dezertov a ovocných omáčok. Český výrobok.
Vločky majú jemnú pohánkovú chuť a vôňu. Pohánkové vločky si dajte len tak v miske s ovocím a rastlinným mliekom. Skvele poslúžia ako základ pre karbonátky a zeleninové placky